Kā noteikt skrošu strūklas mašīnas tīrīšanas efektu

- 2024-08-02-

Tīrīšanas efektsskrošu spridzināšanas mašīnavar pārbaudīt ar šādām metodēm:

1. Vizuāla pārbaude:

Tieši novērojiet apstrādājamā priekšmeta virsmu, lai pārbaudītu, vai ir noņemti tādi netīrumi kā katlakmens, rūsa, netīrumi utt., un vai virsma ir sasniegusi paredzēto tīrību.

Pārbaudiet sagataves virsmas raupjumu, lai noteiktu, vai tā atbilst prasībām.

2. Virsmas tīrības noteikšana:

Izmantojiet salīdzināšanas parauga metodi, lai salīdzinātu apstrādātās sagataves virsmu ar standarta tīrības paraugu, lai novērtētu tīrību.

Novērojiet sagataves virsmas mikroskopisko stāvokli ar palielināmo stiklu vai mikroskopu, lai noteiktu atlikušos piemaisījumus.

3. Nelīdzenuma noteikšana:

Izmantojiet raupjuma mērītāju, lai izmērītu sagataves virsmas raupjuma parametrus, piemēram, Ra (profila vidējā aritmētiskā novirze), Rz (profila maksimālais augstums) utt.

4. Atlikušā sprieguma noteikšana:

Izmēriet atlikušo spriegumu uz sagataves virsmas pēc strūklas strūklas ar rentgenstaru difrakcijas metodi, aklo caurumu metodi un citām metodēm, lai novērtētu skrošu strūklas ietekmi uz sagataves veiktspēju.

5. Pārklājuma adhēzijas tests:

Pārklājums tiek uzklāts uz sagataves virsmas pēc skrošu strūklas, un pēc tam tiek pārbaudīta pārklājuma adhēzija, kas netieši atspoguļo skrošu strūklas tīrīšanas efekta ietekmi uz pārklājuma adhēziju.